
- Folosește cât mai multe perne
Poți folosi multe perne, și nu te feri de la a mixa modelele. Combină printuri mari cu printuri mici, motivele florale, cu cele geometrice.
- Lucrări făcute de tine
Rezolvă problema peretelui mare și gol cu o cuvertură țesută de tine. Adaugă și câteva așternuturi pe pat, în ton cu cuvertura.
- Pune tiparele la lucru
Alege pentru patul din dormitor o cuvertură cu un design distinctiv, de exemplu unul cu motive botanice.
- Încorporează printuri în piesele de accent
Printurile nu sunt rezervate doar pentru cuverturile de pat. Sunt la fel de frumoase și dacă apar pe o lampă modernă.
- Ocupă-te de pereți
Noptiere și lămpi ajustabile fixate pe pereți, te ajută să economisești spațiu în camerele mai mici.
- Dezvăluie-ți latura personală
Dormitorul tău trebuie să îți exprime personalitatea (nu doar principiile de design), așa că nu ezita să ieși din tipar.
- Decorează cu consistență
Reține că nuanțele de culoare și curbele fanteziste ale tăbliei patului trebuie să se regăsească în decorațiunile pe care le folosești pentru pereți.
- Fă-ți dormitorul confortabil
Acoperă-ți patul cu pături confortabile. Pentru o indulgență totală, alege o plapumă din puf super moale.
- Alege un punct de focus pentru dormitor
O piesă de mobilier deosebită poate deveni punctul focal al dormitorului. Această abordare poate fi mai eficientă când vine vorba de a economisi spațiul.
- Gândește-te la proporții tot timpul
Determină dimensiunea lămpii de lângă pat, în funcție de mărimea patului. Unui pat tip baldachin, îi poți alătura o lampă mai mare, pentru un pat mai jos, alege o lampă mai mică.
- Montează o sursă de lumină
O lampă agățată pe perete elimină nevoia de a jongla cu piesele de pe noptieră. Echipeaz-o cu un bec ajustabil (multi-watt) ca să poți regla lumina pentru a citi sau pentru a te relaxa.
- Adaugă culoare
Dacă vrei culoare, dar fără un agajament total, injectează câteva pete de culoare în decorațiuni și accesorii.
- Fii atent la podea
Un covoraș galben e ca o explozie de soare într-o cameră mai discretă. Pentru majoritatea dormitoarelor un covoraș mic, lângă pat, este ideal.
- Straturi de culoare
În partea mai îndrăzneață a balanței, poți abuza de culoarea ta favorită. Folosește o diversitate de tonuri și nuanțe, pentru a-i oferi camerei un aspect stratificat.
- Adaugă căldură cu ajutorul tonurilor neutre
Această idee funcționează foarte bine și cu culori neutre. În acest caz, o lampă cu lumină mai slabă deasupra patului și o lampă cu clipsuri, ajută la crearea acestui sentiment de căldură.
- Permite accentelor din cameră să își asume roluri
Adaugă caracter unui pat simplu cu ajutorul unei pilote colorate, care pe timp de zi are rolul de a acoperi patul, iar pe timp de noapte o folosești pentru mai multă cădură.
- Reinventează-ți zona de relaxare
Ascunde un scaun într-un colț, pentru a avea un loc de odihnă instant. Draperiile de mătase transformă camera într-un cocon.
- Personalizează-ți spațiul
Combină piese neconvenționale pentru a obține un stil eclectic, cum ar fi o bancuță veche în culoarea somonului, care să funcționeze și ca noptieră.
- Fă combinații
Nu te feri să combini piese care par că nu se potrivesc. De exemplu, poți pune lângă pat două noptiere diferite (dar de aceeași culoare).
- Transformă pozele în opere de artă
Fă-ți dormitorul și mai personal, folosind poze cu familia, sau piese de artă create de aceștia.
- Fă din odihnă o prioritate
Dormitorul trebuie să fie locul în care te retragi după o zi lungă, un sanctuar unde poți citi, scrie, învăța, la fel de mult cum este și un loc de odihnă.