
Dacă ai impresia că locuiești într-un palat de gheață, mai ales toamna târziu și iarna devreme, designul interior poate schimba acest lucru. Un șemineu electric e un început bun, dar oare ce altceva ai mai putea face? Hai să vedem.
- Integrează în design culori calde
Culorile calde creează un sentiment de confort. Poți adăuga culori calde prin intermediul vopselelor, tapițeriei, a mobilierului sau pieselor decorative. Culoarea maro, în special, creează un sentiment natural de securitate și stabilitate și îi întâmpină cu căldură pe toți cei care intră în casa ta. Maroul poate fi combinat cu nuanțe terțiare, cum ar fi portocaliu, roșcat, gri ardezie, sau chiar violet, pentru a crea un sentiment de căldură. Maroul se poate combina foarte bine și cu culori cuaternare, cum sunt chihlimbarul, culoarea prunei, culoarea dovleacului sau a salviei.
- Manipulează lumina naturală și cea artificială
Ferestrele te pot ajuta să manipulezi lumina naturală care îți invadează casa. Acestea îți permit și să blochezi peisajul rece de iarnă de afară. Draperii groase și perdele în nuanțe întunecate vor reduce frigul de afară, sau dacă preferi obloanele, acestea vor putea gestiona mai bine lumina. Jaluzele automate sunt soluția optimă pentru a manipula lumina naturală. Cu lumină naturală limitată în sezonul rece, lumina artificială te poate ajuta să creezi căldură. Lămpile LED cu lumină slabă și instalațiile de iluminat încastrate pot fi setate pe orice ton cald pe care îl preferi.
- Folosește perne și tricotaje în camere
Materialele tricotate, păturile, adaugă căldură oricărei camere, atât la propriu, cât și la figurat. Acoperă canapeaua cu o cuvertură tricotată și caută (sau acoperă) perne cu aceeași textură. O pătură tricotată așezată pe un fotoliu, oferă același sentiment de comoditate, știind că poți să o iei oricând să te acoperi cu ea, când e necesar.
- Adaugă lemn în amenajarea interioară
Folosirea lemnului natural complementează culorile, în a creea senzația de căldură. O masă sau câteva rafturi din lemn de esență tare, vor avea un impact semnificativ. Totuși, dacă îți dorești să faci o diferență, parchetul din lemn este cheia. Ia în considerare, de asemenea, pereții și ornamentele din cameră.
- Aranjează mobilierul curgător
Evită aranjarea mobilei într-un format unghiular și formal. Formele rectangulare, pătrate și configurațiile în formă de “l” fac camera rece și neprimitoare. Rezistă impulsului de a împinge canapeaua sau scaunele până în perete. În schimb, invită oaspeții înăuntru, prin creearea unor linii curgătoare cu ajutorul pieselor de mobilier. Gândește-te la forme circulare sau hexagonale, când creezi schema de amplasare a mobilei. Alege un punct de focus și aranjează piesele în jurul acestuia.