
Ce ai de făcut:
1 Prima regulă a stilului minimalist este: cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Păstrează spațiile din casă curate, neaglomerate, iar piesele de mobilier trebuie să fie simple și cât mai puține. Culorile trebuie să fie fresh și simple, iar pereții nu trebuie acoperiți cu prea multe decorațiuni. Gândește-te la linii drepte, clare, simplitate și prospețime pentru o casă care emană eleganță și sofisticare.
Se creează un sentiment de spațiu și curățenie, dând iluzia unei camere mai luminoase, mai mari, cu tavane mai înalte. Conceptul baroc al stilului și al culorilor este opusul polar al minimalismului. Alege culori neutre, mobilier simplu și spații semi-goale.
2 Culorile de bază ale stilului minimalist ar trebui să includă tonuri fine, delicate, combinate cu nuanțe neutre: lucrările monocrome sunt cele mai bune, pentru un efect șic, contrastant. Dacă ai pereți albi, podea din lemn și jaluzele albe, alege o canapea rustică sau maro și evită culorile puternice cum ar fi roșul sau lila. Contrastul dintre alb și negru, de exemplu, este un stil monocrom clasic, care emană clasă, eleganță și finețe. Poți, de asemenea, să alegi, mobilier minimalist, pe care să îl combini cu mai multe tipuri de decorațiuni, pentru a crea un stil eclectic.
3 Trebuie să fii foarte atent și la tipul de mobilier pe care îl vei alege. Pentru a amenaja un spațiu în stilul minimalist, alege un design simplu, cu forme geometrice, linii drepte și materiale fine. În plus, poți opta pentru mobilă joasă, spațioasă. Cele mai bune materiale pentru acest stil sunt cimentul, sticla, piatra sau lemnul. Mobilierul ornat ar trebui, prin urmare, evitat dacă vrei să îți decorezi casa într-un stil minimalist.
4 Țesăturile sau materialele textile din casă trebuie și ele luate în considerare. Astfel, perdelele și covoarele ar trebui să fie subtile, netede și să fie în tonuri neutre, în armonie cu restul casei. Materialele rustice, din pânză, completează foarte frumos acest stil. Totuși, evită materialele printate sau cu motive etnice, deoarece acestea vor fi prea țipătoare pentru stilul simplu pe care vrei să îl obții.
5 Și ornamentele au un loc în spațiile minimaliste: o casă în stil minimalist nu trebuie să fie complet goală. Folosește obiectele de decor pentru a injecta personalitate și caracter casei tale relaxante, dar trebuie să te asiguri că acestea vor completa stilul tău minimalist. De exemplu, o periniță roșie sau un buchet de flori albastre e o idee bună. Acestea vor oferi un punct focal, fără a strica stilul. Aceste elemente trebuie să fie unice în fiecare cameră, astfel încât să iasă în evidență, ele însele, fără să intervină în stilul monocrom al casei. Ține minte, stilul minimalist înseamnă lucruri simple, fără mult efort.