
2017 vine cu mixuri de culori fresh, culori neobişnuite, iar în materie de mobilă se poartă stilul minimalist, art deco, retro sau combinații între ele, cu nuanţe metalice şi suprafeţe lucioase. Îţi prezentăm câteva trenduri în designul interior, pentru a decora camera de zi aşa cum îţi place – indiferent de buget.
Culori fresh
Camerele de zi moderne sunt pline de lumină naturală şi decoraţiuni neobişnuite, ieşite din comun. Culorile fresh folosite la amenajarea livingului sunt un trend important pentru sezonul 2017. Acestea nu doar contribuie la crearea iluziei unui spaţiu mai mare, ci şi la atitudinea mentală a persoanelor care îl folosesc.
Conform celor mai importanţi specialişti în design interior, în 2017, poţi folosi una sau două culori pentru amenajarea salonului, de asemenea, amestecarea câtorva culori este acceptabilă. De exemplu, într-o cameră de zi modernă spaţioasă şi confortabilă, amenajată într-un stil minimalist, este adecvată prezenţa unei imagini colorate pe perete sau folosirea de materiale textile în culori neobişnuite.
Camera de zi modernă, în stil clasic, implică prezenţa uşoară a mobilierului împletit, a pereților mai întunecați şi a designului art deco – elemente luminoase şi masive ale decorului. Livingul modern, amenajat în stil clasic, implică prezenţa unui mobilier împletit, în culori deschise, pereţi închişi la culoare şi design art deco – elemente de decor strălucitoare şi masive.
Living room în stil minimalist
Minimalismul devine extrem de popular în amenajarea livingului. Stilul minimalist ajută la crearea unei camere de zi elegante, fără să o umpli cu mobilă şi accesorii. Folosind criteriile de bază ale unui living minimalist, poţi creea un mediu extrem de plăcut şi frumos. Stilul minimalist în decorarea salonului este foarte apropiat de stilul scandinav, dar mai riguros şi mai precis.
Pentru cei dintre voi care se întreabă cum să decoreze un living modern, primul sfat este legat de alegerea mobilierului. Vei avea nevoie de: o canapea şi un fotoliu, un dulap sau o comodă şi probabil câteva poze împrăștiate prin camera. Toată mobila ar trebui să fie pătrată şi cu linii simple. Toţi pereţii trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii: fără decoraţiuni. Culorile trebuie să fie luminoase, dar trebuie păstrată tendinţa de simplitate. Evită schemele de culori excentrice.
Idei strălucitoare
Există multe opţiuni pentru decorarea şi amenajarea camerei de zi. În 2017, este la modă să combini câteva direcţii de design, de exemplu, să combini elementele designului art deco cu stilul contemporan al unui living. O altă alegere este folosirea stilului minimalist ca bază pentru interior şi apoi să adaugi materiale high-tech pentru finisare, cu nuanţe metalice şi suprafeţe lucioase. Un trend extrem de popular este stilul rustic, care în 2017, va combina simplitatea cu funcţionalitatea, culorile vii (nuanţele de roşu, albastru, verde sau galben) şi detalii neobisnuite de decor împrumutate din alte stiluri: fotografii şi colaje în stil retro, tehnologii high-tech şi obiecte etnice.
Amenajarea unui living mic
Un mod prin care poţi face ca un living mic să pară mai spaţios, este să alegi nuanţe de culori delicate, pastelate, pentru a face camera caldă şi primitoare. Camerele de zi trebuie să fie fresh şi bine organizate, cu spaţii de stocare bine alese. O modalitate foarte bună de a face ca o cameră de zi mică să pară mai mare, este să o păstrezi foarte ordonată, iar pentru a face acest lucru, totul în cameră trebuie să aibă locul potrivit. Rafturile suspendate sunt perfecte pentru încăperile mici, deoarece pot susţine multe lucruri, sau poți alege rafturi sau dulapuri, din podea până în tavan, pentru a utiliza fiecare centimetru de spaţiu liber.
Profită la maxim de lumina naturală a camerei, prin păstrarea simplităţii pentru decoraţiunile la geamuri. Dacă ai geamuri mari, perdelele lungi până în podea sunt o alegere bună, deoarece acestea vor creea iluzia unui spaţiu extins. Modelele subtile cu dungi adaugă profunzime. Dacă alegi perdele, asigură-te că le poţi trage pentru a expune ferestrele, pentru mai multă lumină, sau, ca alternativă, poţi alege jaluzele romane sau perdele panglică.
Adaugă oglinzi mari pe pereţi şi mobilă cu suprafaţă reflectivă pentru a maximiza cantitatea de lumină naturală în living, pentru a o face să pară mai mare şi mai luminoasă.