
Și dacă acesta nu e un motiv suficient, decorul alb oferă o atmosferă de eleganță, curățenie, serenitate și liniște în casă. Dacă plănuiești să redecorezi sau să te muți curând în casă nouă și încă nu știi cum vrei să fie decorul, te sfătuiesc să citești acest articol, despre cum să folosești albul în amenajarea interioară.
Pași de urmat:
1 Albul în amenajarea interioară nu mai este exclusiv, o tehnică a stilului minimalist. În prezent, albul merge cu orice stil de decor, așa că, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să afli ce stil de amenajare interioară preferi pentru casa ta, apoi să incluzi albul ca element principal. Alege-ți stilul și treci la treabă.
2 Ai ales stilul, acum poți începe să te gândești la detaliile pe care le implică amenajarea unei locuințe, folosind culoarea alb. Începe cu pereții, care ar trebui vopsiți în întregime în alb, pentru a crea o ambianță de eleganță, curățenie și pace. Îi poți zugrăvi cum vrei: cu textură, simpli, sau cu detalii direct pe perete. Singura condiție este ca aceștia să fie complet albi.
3 Pentru a decora o casă în alb, ar trebui să alegi și o podea care să se potrivească. Pentru că această culoare este atât de versatilă, orice tip de podea merge. Cu toate acestea, există anumite tipuri de finisaje, care arată mai bine cu un decor alb. De exemplu, ciment lustruit, marmură alba sau un parchet într-o nuanță luminoasă, sunt alegeri excelente pentru a crea armonie. Evită pardoselile în nuanțe închise, care pot elimina căldura albului și care pot provoca un contrast prea mare.
4 Ai acum podeaua și pereții! Ce urmează? Canapeaua. Ca și în cazul vopselei, poți alege orice textură sau material dorești, care îți place cel mai mult. Totuși, achiziționarea canapelei este unul din trucurile decorării casei în alb. Aceasta poate avea piciorușe și cotiere din lemn sau orice alt material sau culoare, dar ceea ce contează, e ca partea unde șezi să fie albă.
5 Când decorezi o casă în alb, este recomandat să alegi și perdelele în această culoare. Ca și pereții, perdelele vor crea un sentiment de armonie cu decorațiunile și vor adăuga o lumină frumoasă spațiului, reducând nevoia pentru lumina artificială. Pentru diversitate, îți recomand să adaugi încă un set de perdele de altă culoare, cu care să alterneze.
6 Cu siguranță te întrebi dacă poți folosi și o altă culoare, când decorezi toată casa cu alb. Da, se poate. Decorațiunile cu accente de alb și alte nuanțe care creează contrast, sunt perfecte pentru a fi combinate cu alb.
Cum poți obține acest lucru? Ar trebui să începi prin a alege o paletă de cel mult patru culori, care pot fi pastelate sau nuanțe îndrăznețe. Este important să le poți combina pe toate și să existe armonie între cele patru tonuri de culoare.
Un exemplu perfect este decorarea casei cu alb și combinarea acestuia cu accente de maro deschis, albastru pastel, bej și albastru acvamarin. Dacă preferi culorile srtălucitoare, poți alege un verde strălucitor, galben, albastru și fucsia. NU există limite!
7 După ce ți-ai ales paleta de culori pe care vrei să le folosești, ar trebui să știi cum și unde să utilizezi culorile. E foarte simplu! Accesoriile. Pernițele, păturile, al doilea set de perdele, cărți, tablouri, dulăpioarele de bucătărie, piesele de mobilier sau rafturile pentru cărți, biblioteca, mesele, decorațiunile, etc. Bineînțeles, nu totul trebuie să fie în aceeași culoare; trebuie să găsești un echilibru, astfel încât culoarea principală să rămână albul; amintește-ți că utilizarea altor culori este doar pentru accentele de decor.
8 Stilul pieselor de mobilier poate fi în funcție de stilul de amenajare interioară pe care l-ai ales la început. Ideea este ca dacă, de exemplu, ai o masă fucsia, asigură-te că restul mobilei va completa albul. Piesele din lemn ușor sau cu finisaje metalice sunt foarte recomandate atunci când decorezi locuința în alb și nici nu sunt foarte ostentative.