
Iată șase lucruri esențiale de care fiecare dormitor are nevoie, pentru a arăta și pentru a fi perfect:
Perne
Pernele sunt un mod drăguț de a adăuga textură și lux unui pat și sunt un lucru obligatoriu. Câte perne sunt prea multe? Depinde, bineînțeles, de mărimea patului, dar pe un pat franțuzesc de exemplu, poți etala între două și șase perne, iar pe paturile de o singură persoană, o pernă, maxim două.
Totul depinde de aspectul pe care îl urmărești – dacă preferi un pat obișnuit, casual, atunci două-patru perne sunt suficiente. Dacă preferi un look mai formal, mai elegant, atunci poți folosi două perne mari (70×70 cm), patru perne standard (50×70 cm) și câteva perne decorative, mai mici, pentru a finisa aspectul patului.
Obiectivul ar trebui să fie mereu acela de a îți face patul să arate confortabil și primitor, fără a fi nevoie să petreci zece minute în fiecare seară pentru a îndepărta pernele, înainte de a putea să te pui în pat!
Covoare
E oare ceva mai neplăcut decât să te dai jos din pat pe o podea rece dimineața? Dormitoarele ar trebui să emane delicatețe, moliciune, confort, care se extinde și la acoperirea podelelor. Un covor de dimensiuni potrivite va ancora frumos piesele de mobilier din cameră și va crea acel factor de confort.
Ține cont de proporțiile camerei și asigură-te că vei avea un covor destul de mare încât să acopere bine perimetrul din jurul patului. Alege un design îndrăzneț pentru a lumina spațiul sau o culoare neutră care va crea iluzia unui spațiu mai mare, într-un mod subtil.
Iluminare
Iluminarea potrivită poate face dintr-o cameră ”așa-și-așa”, una wow. Montează un întrerupător cu variator, ca să poți ajusta intensitatea luminii în cameră, în funcție de activitate. Lămpile creează o atmosferă relaxantă, calmă, în dormitor. Lămpile de pe noptieră sau candelabrele sunt perfecte pentru citit, iar benzile cu leduri sunt o modalitate isteață de a crea lumină în dulap, când trebuie să te pregătești pentru muncă, de exemplu.
Desigur, nimic nu e mai bun decât o fereastră mare, care lasă lumina naturală înăuntru, pe timpul zilei, atâta timp cât e acoperită cu perdele care blochează lumina dimineața. Nu uita de lumânări!
Așternuturi / Lenjerie de pat
Așternuturile moi sunt necesare, atunci când îți creezi refugiul. Un somn bun este foarte important, de aceea, este esențial să cheltui bani pe lenjerie de calitate. Alege așternuturi din lână sau bumbac, pentru confort. De asemenea, investește într-o saltea de calitate.
Loc de șezut
E important să ai un loc unde să te poți așeza, altul decât patul. Poți opta pentru un fotoliu sau o canapea mică. Ai nevoie de un loc unde să te așezi când te încalți, când vorbești la telefon sau unde să îți ”arunci” hainele la sfârșitul zilei.
Păstrează nota personală
Niciun spațiu nu e mai personal în casa ta, decât dormitorul, așa că include în decor lucruri personale, familiare: amintiri din vacanțe, florile preferate într-o vază, obiecte de artă care te fac să zâmbești. Alege lucruri care îți amintesc de momente speciale sau te fac pur și simplu fericit. Poți include și un TV dacă îți place să te mai uiți din când în când la câte un film. Doar asigură-te că poziționezi televizorul în cel mai discret loc posibil și că acesta nu e prea mare.