Mobilă pentru Camera Copiilor, la comandă

Pentru copiii noștri ne dorim întotdeauna să oferim tot ce e mai bun. Dacă vorbim despre planificarea și amenajarea camerei copilului, atunci ne gândim cu siguranță să oferim un confort maxim. Camera lui este universul lui, castelul lui! Așadar trebuie amenajat astfel încât el să se simtă bine. Prin urmare sfatul nostru ar fi să îl implicați și pe el în planificarea amenajării. Încercați să faceți alegerile importante împreună și să luați în considerare nu doar confortul, ci și preferințele referitoare la aspectul estetic. E bine să nu-i ignorăm total preferințele în materie de culori, materiale, texturi etc. pentru că acestea sunt detalii care crează ambianța unei camere. Chiar dacă în definitiv noi avem ultimul cuvânt, e bine să ne facem timp să ascultăm și ideile copiilor.

De cele mai multe ori provocarea amenajării crește încă dinainte să ne apucăm de treabă. Asta pentru că, în general, camera copiilor este mai mică decât celelalte camere, însă mobila de tineret din aceasta trebuie să ofere confort maxim și ambianța plăcută pentru copii. De asemenea, toate acestea trebuie să se întâmple fără să pierdem din vedere nimic din aspectele practice. Mai mult, elementele de depozitare și configurația mobilierului trebuie să permită libera circulație prin cameră.

Pe măsură ce copiii cresc, crește și nevoia de spațiu, care însă rămâne de multe ori limitat. Devine astfel o adevărată provocare să găsim compromisul perfect în combinarea spațiului dedicat mobilierului și cel dedicat jocului și celorlalte activități ale copiilor.

Aici intervine și reprezintă o imensă mână de ajutor mobilierul realizat la comandă. Făcând alegerile inteligente, camera copiilor poate deveni foarte ușor și dormitor, și birou pentru lecții și studiu, și loc de joacă. Cheia este să alegem mobilierul potrivit pentru structura camerei și să fim atenți să nu scăpăm din vedere nimic din nevoile copiilor, pentru ca mobilierul rezultat să le poată satisface mai apoi.

Un sfat pe care vi-l putem da, ar fi acela să nu subestimați niciodată capacitatea copilului dumneavoastră de a acumula lucruri. Aveți în vedere că aceștia cresc repede și, în același timp, se atașează de lucruri, deci, implicit, vor dori să le păstreze. Asta suplimentează nevoia de spațiu de depozitare, prin urmare e foarte probabil că veți dori să împărțiți camera pe zone cu diferite destinații.

Sigur, răspunsul la îndemână este depozitarea. Ea este întotdeauna un instrument în gestionarea haosului pe care copiii sunt în stare să-l genereze. Dar atenție, să umplem această cameră cu cutii de depozitare nu este cea mai bună alegere! În schimb, mult mai inteligent este dacă reușim să combinăm mobilierul cu spațiul destinat stocării. Astfel, vom putea organiza camera cu adevărat util și vom evita supra-aglomerarea ei.

După ce ne-am îngrijit de toate aspectele practice, e foarte important să ne îngrijim și de culorile pe care le vom alege pentru mobilier. Pentru a completa paleta de culori, alegeți culorile de accent. Roșul, de exemplu, se încadrează cu siguranță mult mai bine în camera copiilor decât în cea a părinților. Atunci când este utilizată în mod corespunzător, culoarea oferă un impact vizual, energie și poate da o notă de farmec. În timp ce unele corpuri de mobilier pot prezenta doar o atingere a culorii, altele pot evidenția diferite nuanțe ale acesteia. Într-o cameră decorată în culori neutre, puteți introduce corpuri de mobilă de culoare galbenă. În cazul în care doriți să vă jucați și cu forme, se pot alege dungi sau motive geometrice.

În fine, la Winkler credem că la amenajarea camerei copilului cuvântul cheie este multifuncționalitatea. Aceasta este baza în alegerea mobilierului și este esențială pentru a putea menține camera spațioasă, pentru a putea permite depozitarea și pentru a creea în același timp și suficient de mult spațiu de joacă. Paturile supra-etajate, paturile cu lăzi de depozitare sub ele, scaunele cu spațiu de depozitare în interior, dulapurile de perete care servesc și ca dressing, dar și ca birou, rafturile pentru depozitarea jucăriilor sunt doar câteva idei pe care le puteți pune în practică dacă alegeți opțiunea unui mobilier la comandă și pe care noi le putem creea pentru dumneavoastră.

Avantajele produselor din lemn:

  • - aspect plăcut, natural
  • - rezistență mare în timp - datorită stratificării nu apar deformații
  • - sunt ecologice, nu emană toxine
  • - nu apare mucegai în locuința dumneavoastră, datorită faptului că lemnul "respiră"

VIziteaza Pagina de Facebook

280

Aboneaza-te!

25

Adauga-ne in cercurile tale

38
TOP