Mobilă living la comandă

Fie că o numim living, cameră de zi sau sufragerie, această încăpere este inima oricărei case primitoare și confortabile, centrul activităților de zi cu zi, locul în care petrecem de regulă cel mai mult timp într-o zi. Este locul în care au acces nelimitat de regulă toți membri familiei, în care ne strângem pentru a ne petrece timpul împreună. Camera de zi este de asemenea și locul în care ne invităm și ne petrecem timpul cu prietenii, în care savurăm o cană de cafea sau ceai, un pahar de vin, locul în care poate vom avea cea mai memorabilă discuție sau în care ne vom aminti de ea.

Plecând la drum cu acest bagaj de provocări destul de mari, acesta poate fi unul din motivele pentru care mulți dintre noi considerăm că este dificil sau chiar imposibil să găsim ideile potrivite pentru mobilierul și decorul acestei încăperi. Ok, uneori pe bună dreptate, deoarece aveți adesea de ales între sute de idei, care pot, într-o măsură mai mică sau mai mare, să se potrivească în căminul dumneavoastră. Lucrurile se pot complica și mai tare, pentru că fiecare membru al familiei poate are propriile sfaturi, idei și dorințe contradictorii, fiecare dintre noi având un set de gusturi în materie de decor și design. Așadar, pentru a urma calea spre creionarea unui living care să vă reprezinte și să dea o notă de personalitate care să-l deosebească în același timp, vom avea nevoie de timp și răbdare.

De cele mai multe ori, toți ne dorim de la camerele de zi să fie cât mai mari, cât mai spațioase și mai luminoase. Evident, așteptările nu întotdeauna se potrivesc cu ce avem la dispoziție, așa că dorim să dăm impresia de spațiu, de suprafață mai mare. Există câteva trucuri la care putem apela, cum ar fi folosirea culorilor deschise. Dar nu întotdeauna aceasta, luată individual, este o soluție acceptabilă. Mai sunt însă și alte opțiuni la îndemână, cum ar fi, de pildă să folosim un element de focalizare din cameră – spre exemplu ferestrele. Un living cu ferestre mari, care ocupă aproape toată înălțimea peretelui și lasă multă lumină la interior, va da cu siguranță impresia de spațiu. Efectul poate fi amplificat, îmbunătățit, prin perdele care merg până în tavan.

Dungile sunt, la rândul lor, un element de decor pentru camera de zi, care poate fi adesea folosit pentru a evidenția forma încăperii. De asemenea, în anumite cazuri, tot dungile sunt cele care pot fi folosite pentru a da impresia de mai multă profunzime. În fine, tot de dungi se leagă o strategie de foarte multe ori folosită pentru a decora podeaua living-ului, aceea de a amplasa un covor cu dungi. Într-o zonă mai îngustă, un astfel de accesoriu poate să ofere avantajul de a controla și modela forma interiorului.

Un alt truc de care putem face uz: amestecarea stilurilor de amenajare interioară poate fi una din căile de urmat pentru a obține un living original, cu personalitate. O mobilă de living în stil modern poate include foarte bine și elemente decorative de epocă, dacă ele sunt alese și amplasate inteligent. În aceeași idee, decorarea unui living modern, poate căpăta la fel de ușor accente de design industrial, prin folosirea unor grinzi din lemn false, de exemplu, ori prin folosirea unor finisaje industriale specifice imobilelor industriale. Trebuie doar imaginație și atenție în alegerile pe care le facem.

După ce ne-am ocupat de această problemă și am creat impresia de spațiu, ne putem îndrepta mai departe atenția spre cea mai importantă piesă din ecuație, cea care creează la urma urmei aspectul camerei: mobila pentru living.

E bine să rețineți de asemenea că, pentru a vă organiza mai ușor interiorul camerei, trebuie să mai țineți cont de o regulă simplă, aplicată de cele mai multe ori la design-ul contemporan: măsuța de cafea ocupă aproape întotdeauna o zonă centrală a camerei.

În fine, e bine să știți că, uneori, camera de zi poate oferi oportunități pentru dezvoltarea unei zone suplimentare, de exemplu, un colț de lectură  sau o mini-zonă de lucru, exprimate prin rafturi și biblioteci deschise. Mobila la comandă pentru living realizată la Winkler vă va satisface cu siguranță nevoile și dorințele, indiferent care sunt acestea. Garantat!

Avantajele produselor din lemn:

  • - aspect plăcut, natural
  • - rezistență mare în timp - datorită stratificării nu apar deformații
  • - sunt ecologice, nu emană toxine
  • - nu apare mucegai în locuința dumneavoastră, datorită faptului că lemnul "respiră"

VIziteaza Pagina de Facebook

280

Aboneaza-te!

25

Adauga-ne in cercurile tale

38
TOP